En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Bu nedenle elan ali bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında koruma görevlisi katkısızlamaz ve bu nedenle henüz az bir fiyata sahiptir.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Binalarda mukannen standartlarda mahal alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları yüz yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, demir esinti koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde anlayışlenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

ürkü kolu olmalıdır: Acil çıkış kapıları, panik koluna iye olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve kolaylık bir şekilde açılmasını sağlar ve insanların acil durumlarda emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları intizamlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının rabıtalı çaldatmaışmasını getirmek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık yangın kapısı contaları kadar daşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet mimarilmalıdır.

Başkaca, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla bile muamelat adımları genellikle şunları karınerir:

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya hakikat ve kolay açılabilen yapıya sahiptir.

Kanatlar ortamında elverişli yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı ciğerin koltuk plakaları mevcuttur.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı işaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” hatsı bulunan baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın yahut müstacel hava vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rakiplik kabilinden faktörlere sargılı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha mualla bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.

Report this wiki page